Over ons

Het begon met een droom van Danielle: 

"Ik wilde heel graag reizen en coaching combineren, omdat ik zelf heb ervaren hoe veel impact reizen kan hebben op je persoonlijke ontwikkeling. Door afstand te nemen van je dagelijks leven, kom je tot nieuwe inzichten. Bovendien leer je op reis jezelf beter kennen en ontdek je kanten van jezelf waar je nog niet bewust van was. Hoe gaaf zou het zijn om een groep mensen mee te nemen op reis om daar geïnspireerd te raken en te werken aan de volgende laag in de eigen ontwikkeling?!

Zo ontstond het idee om een coachretreat te gaan organiseren. En omdat ik me bewust van de enorme kracht van samenwerking, vroeg ik Antje om dit samen met mij te doen. Ik had al eerder samen gewerkt met Antje en wist dat zij een super goede systemisch coach was. Ik zag al helemaal voor me hoe waardevol de combinatie van systemisch werk met business coaching zou kunnen zijn.

Wat super gaaf was, is dat Antje direct 'ja' zei! Ze hoefde er geen moment over na te denken. En daar hou ik van: je gevoel volgen als dit zegt dat iets de juiste beslissing is. Geloven in de potentie van een idee. En daar vervolgens 100% voor gaan."

Gaandeweg heeft dit idee steeds meer vorm gekregen. Uniek aan ons concept is dat wij werken met het systeem van geven en nemen. Van leraar en leerling. Iedereen die meegaat op retreat is zowel deelnemer als aanbieder. Elke deelnemer krijgt gedurende de week een podium om een workshop te geven aan de groep vanuit de eigen expertise. Op die manier leren we van elkaar en vergroten we de diversiteit aan waarde die je uit de week mee naar huis neemt.

In 2019 gingen we voor het eerst met pilot groep naar Toscane. En daar bleek alles te kloppen! De kracht van de groep, de magische locatie, het concept van geven en nemen... De deelnemers waren razend enthousiast. En we hebben daar direct besloten dat dit een vervolg gaat krijgen, door de locatie alvast te boeken voor volgend jaar.

Italië zal voor ons altijd een speciale betekenis hebben, omdat we hier de allereerste coaches retreat hebben gegeven. Dit is waarom we hebben gekozen voor een Italiaanse naam voor ons bedrijf: Carrozza. Carrozza betekent coach in het Italiaans. Een kleine ode aan deze prachtige plek en de magie die Toscane bijdraagt aan onze coaching. 

Het idee is werkelijkheid geworden. Deze retreat gaan wij jaarlijks blijven aanbieden. En inmiddels zijn er alweer nieuwe ideeën ontstaan voor de toekomst! Zo volgt er in november 2019 een mini versie van de retreat in Nederland, in de vorm van een weekend voor ondernemers. Lees meer over ons aanbod onder het kopje "Over Carrozza"